21/05/2024

Fjernvarmevirksomhed styrker ejerkreds med kapitalfond og fastholder fokus i Danmark

Østergaard Entreprise A/S, en af Danmarks førende installatører af fjernvarme, tager et stort skridt fremad med en ny sparringspartner og medinvestor ved sin side – Dansk Ejerkapital. Med et blik på fortsat vækst og udvikling har ejerne fået en solid partner til at sikre virksomhedens fremtidige styring og finansielle fundament.

Til venstre Jimmy Østergaard-Jensen som nu i sidste del af generationsskiftet overdrager resten af Østergaard Entreprise A/S til en ejerkreds bestående af Knud Erik Madsen, Dansk Ejerkapital her ved partner Frederik E. Aackermann, Brian Kirkegård Buelund Jensen samt Søren Zeberg som desværre var fraværende på overdragelsestidspunktet

Tre ledende medarbejdere, Knud Erik Madsen, Søren Zeberg og Brian Kirkegård Buelund Jensen, har sammen med Dansk Ejerkapital erhvervet 100% af aktierne i den danske fjernvarmevirksomhed Østergaard Entreprise A/S. Samtidig træder stifteren, Jimmy Østergaard-Jensen, ud af ejerkredsen og bestyrelsen i tråd med det generationsskifte, man påbegyndte i virksomheden for 5 år siden. Det nye partnerskab markerer således et nyt kapitel for virksomheden mod at realisere vækstmuligheder, samtidig med at kulturen og ledelsesånden, der kendetegner Østergaard Entreprise A/S, bevares.

“Vi glæder os meget til samarbejdet med Dansk Ejerkapital. Deres sparring og ekspertise bliver en stor fordel, når det kommer til Østergaard Entreprises fortsatte udvikling. Samtidig har det været vigtigt for os, at deres tilgang som minoritetsinvestor betyder, at vi beholder vores ånd og fokus på kerneforretningen i Danmark. Vi vil fortsætte arbejdet med at være én af Danmarks førende udbydere af installation af fjernvarme, og det er sikret med det nye samarbejde,” fortæller ejerleder og adm. direktør i Østergaard Entreprise A/S, Brian Kirkegård Buelund Jensen.

Fremtidens fjernvarme

Fjernvarmenettet i Danmark er under stor udvidelse og samtidig forestår mange års renovering af det eksisterende fra tidligere årtier. I forlængelse heraf udskiftes varmekilder også til mere bæredygtige energiformer på fjernvarmecentralerne for at bidrage til Danmarks klimamålsætninger samt øget uafhængighed af brændsel fra udlandet. Større lande som Tyskland, England, Holland m.fl. ser også til Danmark for inspiration og ekspertise til deres forestående implementering af fjernvarme i store regioner. I dette marked står Østergaard Entreprise A/S i dag stærkt, som en af de førende installatører og specialister og ikke mindst en betroet leverandør.

”Jeg er imponeret over den fokuserede forretning og flotte vækst i opgaver og medarbejdere, som Østergaard Entreprise har realiseret. Vækstrejsen fortsætter, og jeg ser frem til at bidrage til udviklingen og bygge videre på de gode samarbejder med kunder og samarbejdspartnere, Østergaard Entreprise driver,” fortæller Partner i Dansk Ejerkapital, Frederik E. Aackermann, og fortsætter:

”Fokusområdet fjernvarme passer også godt til Dansk Ejerkapital, hvor vi i alle selskaber har mål om at blive bedre på de mange discipliner under miljø og ansvarlighed, ESG. Jeg glæder mig til at tage hul på samarbejdet med den dygtige ejerledelse, ledergruppe og medarbejdere i Østergaard Entreprise.”

Dansk Ejerkapital kommer med en stor viden om styring og udvikling af vækstvirksomheder fra investeringer i mere end 150 virksomheder gennem 30 år. Den viden og de ressourcer vil Østergaard Entreprise A/S nu kunne bruge i deres fremtidige drift i et marked for fjernvarme, der buldrer frem i Danmark – men også resten af Europa.